Brentanos Apartment | Beaches & Coasts | Corfu Island Brentanos Apartment | Beaches & Coasts | Corfu Island
Brentanos Apartment | Beaches & Coasts | Corfu Island Brentanos Apartment | Beaches & Coasts | Corfu Island

Παράλιες και Ακτές


Νότια της πόλης και ανατολικά οι ακτές είναι ομαλές και τα αβαθή νερά προσφέρονται για κολύμπι καθώς οι μικροί κολπίσκοι που σχηματίζουν οι ακτές είναι ιδανικοί για ηρεμία και χαλάρωση. Επίσης υπάρχουν οργανωμένες παραλίες όπως των Μπενιτσών, του Αγ. Ιωάννη-Περιστερών και των Μοραΐτικων ιδανικές για παιδιά και οικογένειες. Λίγο πριν το Κάβο της Λευκίμμης είναι το μικρό ψαροχώρι "Μπούκαρι" όπου μια στάση για φρέσκο ψάρι κρίνεται απαραίτητη.

 

Η δυτική πλευρά του νησιού έχει τις περισσότερες εναλλαγές. Το βόρειο τμήμα της, με βραχώδεις απόκρημνες ακτές και με αποκορύφωμα τα βράχια της Παλιοκαστρίτσας, είναι ιδανικό για υποβρύχιες συγκινήσεις. Το μικρό λιμάνι της προσφέρει ασφαλή ελλιμενισμό και έντονο κοσμοπολιτισμό. Νοτιότερα, το τοπίο μαλακώνει και έχουμε απέραντες παραλίες με χρυσή άμμο και γαλαζοπράσινη θάλασσα. Εάν γνωρίζετε καλό κολύμπι, θυμηθείτε να παίξετε με τα κύματα του νοτιά σε μία απ’ αυτές. Για τα σκάφη, το κομμάτι αυτό δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί δεν σχηματίζει όρμους κι είναι γεμάτο ξέρες.

 

Η βορειοανατολική πλευρά ενδείκνυται για θαλάσσια περιήγηση αφού διαθέτει εύκολη πρόσβαση στη στεριά, ζεστά και ήσυχα νερά. Η Κασσιώπη είναι ένα γραφικό λιμάνι και φιλοξενεί τα καΐκια που οργανώνουν μονοήμερες εκδρομές. Μία βόλτα στο μώλο της θα σας πείσει για την πληθώρα των κρουαζιέρων που προσφέρονται. Το κομμάτι από την Κασσιώπη μέχρι το Μπαρμπάτι παρουσιάζει έντονο ανάγλυφο και σχηματίζει πλήθος κολπίσκων, ιδανικών αγκυροβολιών για κάθε είδους σκάφους. Άγιος Στέφανος, Κουλούρα, Καλάμι, Αγνί είναι μόνο μερικά από τα τοπωνύμια που θα συναντήσετε.

 

Η περιοχή από το Σιδάρι μέχρι τη χερσόνησο του Αγ. Σπυρίδωνα αποτελείται, ως επί το πλείστον, από ρηχές αμμουδιές ιδανικές για αρχάριους κολυμβητές, ρακέτες και φρίσμπυ.

 

Η μοναδική ομορφιά των ακτών των Παξών είναι φημισμένη σε όλο το Ιόνιο. Τα φυσικά λιμάνια της Λάκκας, του Γάη και του Μογγονησιού κατακλύζονται από σκάφη τους καλοκαιρινούς μήνες. Η αξία των αγκυροβόλιων αυτών μεγαλώνει τις μέρες που φυσάει μαΐστρος και το στενό των Παξών και το μικρόκλιμα της περιοχής ευνοούν τα ρεύματα και τον κυματισμό. Η δυτική πλευρά του νησιού αποτελείται από εντυπωσιακά βράχια με θαλάσσιες κι υποθαλάσσιες σπηλιές που πρέπει να επισκεφθείτε όταν ο καιρός το επιτρέπει.

 

Οι Αντίπαξοι ενώ δεν παρουσιάζουν κάποιο ασφαλές αγκυροβόλιο, παρουσιάζουν μεγάλη κίνηση στις πανέμορφες και φημισμένες γαλαζοπράσινες αμμουδιές των βορειοανατολικών ακτών τους.

 

Βορειοδυτικά της Κέρκυρας βρίσκονται τα Διαπόντια νησιά -το Μαθράκι, οι Οθωνοί και η Ερείκουσα. Το πρώτο είναι περικυκλωμένο από υφάλους και σκοπέλους και εξαιρετικά δυσπρόσιτο, γι’ αυτό είναι και το πιο ξεχασμένο. Τα άλλα δύο όμως αποτελούν την πρώτη στάση των σκαφών που έρχονται από την Αδριατική και παρουσιάζουν κίνηση. Οι απόκρημνες ακτές τους έλκουν τους λάτρεις τις άγριας φύσης.