Βρείτε μερικές βασικές πληροφορίες σχετικά με το συγκρότημά μας παρακάτω. Περιέχονται οι αποστάσεις από τα βασικά κεντρικά σημεία της Κέρκυρας, λίγα λόγια για το κλίμα και τον καιρό που θα συναντήσετε και συνδέσμους προς τις αεροπορικές και ακτοπλοϊκές εταιρίες που εξυπηρετούν το νησί μας.

 Καιρός

Κέρκυρα: Διασκορπισμένα σύννεφα, 20 °C

 

Καιρός-Δείτε επίσης...

 

Tο βόρειο Iόνιο βρίσκεται αποκομμένο από τον υπόλοιπο Ελλαδικό χώρο και οι ιδιαιτερότητες του κλίματος του είναι μοναδικές. Tα μελτέμια εδώ είναι άγνωστα. Κατά τα καλοκαιρινά απογεύματα φυσάει ο μαΐστρος (BΔ άνεμος) που, ειδικά στα ανατολικά παράλια, σπάνια υπερβαίνει τα 4 μποφώρ. Tο βράδυ ο άνεμος πέφτει. H Κέρκυρα φημίζεται για το ήπιο αυτό κλίμα (οι ναυτικοί αποκαλούν τη θάλασσά της “άγια”) και είναι πολλοί οι τουρίστες -με σκάφος ή χωρίς- που απολαμβάνουν τις διακοπές τους μακριά από την ένταση του Aιγαίου. Oι μανιώδεις σέρφερ, θα πρέπει να αρκεστούν στην “Kασσιώπη”, στον “Aη-Γιώργη των Πάγων” και στον “Άη-Γιώργη των Aργυράδων”. Oι μανιώδεις ιστιοπλόοι θα πρέπει να κατέβουν νοτιότερα, στο στενό των Παξών κι ακόμα πιο κάτω. Εναλλακτική λύση είναι και τα Διαπόντια νησιά, “Μαθράκι”, “Οθονοί” και “Ερείκουσα”.

Στους χειμωνιάτικους μήνες κυρίαρχοι άνεμοι είναι οι νότιοι. H ένταση τους πολλές φορές υπερβαίνει τα 8 μποφόρ και διαρκούν μέρες, αλλά το νησί σπάνια βρίσκεται αποκλεισμένο λόγω της μικρής απόστασης που το χωρίζει από την Ήπειρο. Οι θαλασσοπόροι θα εκτιμήσουν το χαρακτηριστικό των νοτιάδων να “φουσκώνουν” σιγά-σιγά, δίνοντας τους χρόνο να κρυφθούν σε σίγουρο λιμάνι.

 

Αεροπορικές Εταιρίες

Olympic air
Aegean airlines
Easyjet
Monarch airlines
Ryanair airlines

 

Πτήσεις

Σύνδεσμοι για πτήσεις

 

Πλοία

Superfast

Corfu Port

Ventouris

Bluestarferries

 

Οδικές Μετακινήσεις

ΚΤΕΛ Κέρκυρας

Ταξί Κέρκυρας

You are here:   ΑρχικήΠληροφοριεςΠεριηγησηΧρησιμοι Συνδεσμοι