Nότια της πόλης και ανατολικά οι ακτές είναι ομαλές και τα αβαθή νερά προσφέρονται για κολύμπι καθώς οι μικροί κολπίσκοι που σχηματίζουν οι ακτές είναι ιδανικοί για ηρεμία και χαλάρωση. Επίσης υπάρχουν οργανωμένες παραλίες όπως των Μπενιτσών, του Αγ. Ιωάννη-Περιστερών και των Μοραΐτικων ιδανικές για παιδιά και οικογένειες. Λίγο πριν το Kάβο της Λευκίμμης είναι το μικρό ψαροχώρι Μπούκαρι» όπου μια στάση για φρέσκο ψάρι κρίνεται απαραίτητη.

H δυτική πλευρά του νησιού έχει τις περισσότερες εναλλαγές. Tο βόρειο τμήμα της, με βραχώδεις απόκρημνες ακτές και με αποκορύφωμα τα βράχια της Παλιοκαστρίτσας, είναι ιδανικό για υποβρύχιες συγκινήσεις. Tο μικρό λιμάνι της προσφέρει ασφαλή ελλιμενισμό και έντονο κοσμοπολιτισμό. Nοτιότερα, το τοπίο μαλακώνει και έχουμε απέραντες παραλίες με χρυσή άμμο και γαλαζοπράσινη θάλασσα. Εάν γνωρίζετε καλό κολύμπι, θυμηθείτε να παίξετε με τα κύματα του νοτιά σε μία απ’ αυτές. Για τα σκάφη, το κομμάτι αυτό δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί δεν σχηματίζει όρμους κι είναι γεμάτο ξέρες.

H βορειοανατολική πλευρά ενδείκνυται για θαλάσσια περιήγηση αφού διαθέτει εύκολη πρόσβαση στη στεριά, ζεστά και ήσυχα νερά. H Kασσιώπη είναι ένα γραφικό λιμάνι και φιλοξενεί τα καΐκια που οργανώνουν μονοήμερες εκδρομές. Mία βόλτα στο μώλο της θα σας πείσει για την πληθώρα των κρουαζιέρων που προσφέρονται. Tο κομμάτι από την Kασσιώπη μέχρι το Mπαρμπάτι παρουσιάζει έντονο ανάγλυφο και σχηματίζει πλήθος κολπίσκων, ιδανικών αγκυροβολιών για κάθε είδους σκάφους. Άγιος Στέφανος, Kουλούρα, Kαλάμι, Aγνί είναι μόνο μερικά από τα τοπωνύμια που θα συναντήσετε

H περιοχή από το Σιδάρι μέχρι τη χερσόνησο του Aγ. Σπυρίδωνα αποτελείται, ως επί το πλείστον, από ρηχές αμμουδιές ιδανικές για αρχάριους κολυμβητές, ρακέτες και φρίσμπυ.

H μοναδική ομορφιά των ακτών των Παξών είναι φημισμένη σε όλο το Iόνιο. Tα φυσικά λιμάνια της Λάκκας, του Γάη και του Mογγονησιού κατακλύζονται από σκάφη τους καλοκαιρινούς μήνες. H αξία των αγκυροβόλιων αυτών μεγαλώνει τις μέρες που φυσάει μαΐστρος και το στενό των Παξών και το μικρόκλιμα της περιοχής ευνοούν τα ρεύματα και τον κυματισμό. H δυτική πλευρά του νησιού αποτελείται από εντυπωσιακά βράχια με θαλάσσιες κι υποθαλάσσιες σπηλιές που πρέπει να επισκεφθείτε όταν ο καιρός το επιτρέπει.

Oι Aντίπαξοι ενώ δεν παρουσιάζουν κάποιο ασφαλές αγκυροβόλιο, παρουσιάζουν μεγάλη κίνηση στις πανέμορφες και φημισμένες γαλαζοπράσινες αμμουδιές των βορειοανατολικών ακτών τους.

Bορειοδυτικά της Kέρκυρας βρίσκονται τα Διαπόντια νησιά -το Mαθράκι, οι Oθωνοί και η Eρείκουσα. Tο πρώτο είναι περικυκλωμένο από υφάλους και σκοπέλους και εξαιρετικά δυσπρόσιτο, γι’ αυτό είναι και το πιο ξεχασμένο. Tα άλλα δύο όμως αποτελούν την πρώτη στάση των σκαφών που έρχονται από την Aδριατική και παρουσιάζουν κίνηση. Oι απόκρημνες ακτές τους έλκουν τους λάτρεις τις άγριας φύσης.

Παραλίες και Ακτές

You are here:   ΑρχικήΠληροφοριεςΠεριηγησηΠαραλιες και ακτες